onsdag 18. juli 2012

Filippinene part 1. Kobo

Da er jeg tilbake i Noreg, og har masse fine bilder fra sommerens reise jeg vil dele på bloggen. Nesten fire uker ble tilbragt på Filippinene, med et særdeles hyggelig reisefølge på 10 personer. Vi var så heldige og få bo hos familien Santos i byen Angeles en drøy times kjøring fra Manila, og på landsbygda i deres kobo (hytte). Og med lokale reisende med på turen hele veien, hadde vi en unik mulighet til å oppleve landet gjennom deres innsikt. Ikke bare fikk vi se det virkelige filippinske hverdagslivet, men vi hadde hele tiden med oss noen som kunne svare på spørmål og fortelle oss om alt vi lurte på underveis. Det ble derfor mange nye vennskap og inntrykk med hjem i sekken.

Reisens hovedbase hadde vi på kobo hvor PapaSan og MamaSan hadde et nydelig sted i en liten landsby med svært enkle kår. Den lille gården bestod av et hovedhus, et gjestehus og deres kobo. Rundt gården var det lange strekk med nydelige ris marker, og ikke minst en fantastisk frukt-og grønnsakshage. På kobo var maten alltid rett fra hagen og det lokal ferskmarkedet (hvor man stilte opp kl 5 på kvisten), enten det var bananer, papaya, mango, stjernefrukt eller ei fersk kokosnøtt på bassengkanten. Vi hadde selvsagt alltid tilgang på kjølebager fulle av San Miguel (noe det gikk en hel del av med 30 grader og konstant steambadstue vær ) og ikke mye var da mer velkomment enn da snille Virgi som jobbet på gården, laget den nydeligste stekte bananen jeg har smakt til lunsj. -og jeg og Alvin som elsker stekt banan!

På bildene over ser dere Dag og Morten som kikker på frosk. Froskene hadde sine amorøse stunder i hele tre dager mens vi var der, noe som visstnok foregår kun en gang i året. Spetakkelet froskene laget er nesten umulig å beskrive, men det var en konsert med et volum jeg aldri trodde var mulig. Sammen med lydene av sirisser, firfirsler, haner og gravide griser, krevde det en liten tilvenning før søvnen satt der den skulle. Isabel tar en liten kjas med den snakkende fuglen i uthuset som stort sett satt og lo av oss under middagene. Artig kar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails