søndag 19. august 2012

Konkylie


Nautilus : "De papegøyenebb-lignende skjellene man av og til finner på stranden eller bunnen av lagunene i sydhavet er egentlig ikke noe skjell, men skallet til en blekksprut! Nautilus er nærmest et gjenlevende fossil som har slektninger som levde for hundrevis av millioner år siden. Deler man et nautilusskall vil man se at det er fullt av kamre. Disse kamrene fyller eller tømmer dyret for å stige eller synke i vannet, på same måten som en ubåt". 
Etter ferien er det maritime spor overalt i leiligheten min. Konkylier, shell og korallgrener fra Mindoro ble med hjem i kofferten.


tirsdag 14. august 2012

torsdag 2. august 2012

Filippinene part 10. Litt rart innimellom

Støtte på mye rart i Asia. Slagord ala "Drugs are retarded, so don`t get started!" var ingen kuriositet, men som stod malt i store bokstaver langs de lokale skolebygningene. Og hvem har ikke drømt om en romantisk tur i en svane? Jeg og Andreas dro på byen en kveld og endte på en lokal karaoke konsert, hvor store deler av showet handlet om å gi shoutouts til publikum og briefe med spektakulære dansemoves. Vi fikk selvsagt en gedigen en rettet vår vei, siden vi stort sett dro utenom allfartsvei, og derfor var de eneste hvite i mils omkrets. Noe som absolutt ikke gikk upåaktet hen. Karaoke er jo for øvrig den store greia overalt på Filippinene, også i bryllup og på jubileumsfester, som på dette øverste bildet. Jeg tuller ikke når jeg sier at vi satt stort sett med et overrasket blikk gjennom hele kvelden. Hedersgjestene blir på slike fester plassert på en slags trone, hvor de sitter å spiser, mens vi "familien" er nede på gulvet på stoler dekket av gigantiske sløyfer. Alt var veldig preget av amerikansk populærkultur, og da barnebarna dro på med Bruno Mars, og serenated de gamle, tenkte jeg bare at det er jo helt normalt.


Related Posts with Thumbnails